Back to Blogging: Behind Elizenn & Goedmaak Freebies

by Anne

En toen was het opeens oorverdovend stil op de blog.. Zonder het gepland of voorzien te hebben, bleef het bloggen er compleet bij in. Zelfs tot een korte mededeling kon ik me niet zetten. Al een poosje hikte ik tegen de grens aan – en toen ik even niet oplette ‘struikelde’ ik er opeens overheen. Toegegeven: ik ben redelijk hard op m’n bek gegaan.

 

Het precieze hoe of wat deel ik liever niet met ‘Jan en alleman’, maar neem ajb van me aan dat ik genoeg reden had om even niet aan het bloggen te (willen) denken.

Inmiddels wordt er hard aan gewerkt weer een stevige fundering te creëren, maar (misschien geen verrassing voor diegenen die al een tijdje meelezen): van een sluimerend ‘dipje’ is geen sprake meer – de depressie diende zich bovenop de andere ‘probleempjes’ dan toch eindelijk volop aan. Helaas is dat dus zo’n ‘dingetje’ dat niet 1-2-3 verdwijnt/op te lossen valt.

 

 

 

Maar ik ben terug

Na een maandje wikken en wegen (mijn interesses verdwenen een tijdje terug als sneeuw voor de zon) besloot ik van de week me er toch weer toe te zetten in het toetsenbord te klimmen. Schrijven heeft me altijd goed gedaan, dus is het op z’n minst het proberen waard. ‘Kwaad’ zal het in ieder geval niet doen!

Een ‘regelmatige-publiceer-garantie’ kan ik jullie in alle eerlijkheid niet bieden. In ieder geval zal ik bij een volgende (dreigende) stilte / Blog Blues wél wat van me laten horen – Ik heb namelijk uit meerdere hoeken te horen gekregen dat dat toch wel zo geruststellend is / beleefd zou zijn. Mocht er nog iemand meelezen aan wie ik nog geen uitleg/welgemeend excuus heb gegeven en die daar wél behoefte aan had; bij deze: sorry.

 

 

Omdat ik toch niet stil heb gezeten, gaat mijn eerste ‘post-pauze-post’ over wat ik dan wél ondernomen heb, en over een aantal noemenswaardige gebeurtenissen – voorzien van foto’s en een hopelijk wat ‘luchtigere’ sfeer dan in mijn intro.. Ik heb vandaag een goede dag, dus ik heb er in ieder geval zin in om weer eens de nodige nieuwtjes online te plempen :)

 

 

Cat in my Corner

We beginnen met een positief nieuwtje: Mijn leeshoekje is er dan ein-de-lijk! Ik had het er (zo schat ik) dik een jaar geleden al over, maar het kwam er maar niet van.

Toen mijn zusje vernam dat ik een leeshoek-wens koesterde, bood ze meteen haar ‘afgedankte’ love-seat aan – Daar zeg ik dan natuurlijk geen nee tegen! De ‘seat’ is namelijk enkel ‘afgedankt’ in de zin van: ‘het past niet bij de rest van het interieur’. Verder zit ‘ie werkelijk hemels én ruim.

 

 

Het was alleen nog even een kwestie van plek creëren in mijn creatieve tempel (de studeerkamer, dus), om vervolgens de stoel op te halen en te ‘installeren’. Vóór ik er zelf ook maar aan toe kwam werd de stoel door Meesje al goedgekeurd:

 

Dan komen we bij een nieuwtje dat een stuk minder positief was: Meesje werd erg ziek. Na ons een hoedje geschrokken te hebben van het afwijkende gedrag en gemauw dat ze vertoonde / uitbracht, hebben we dan ook meteen de dierenarts gebeld. We konden die avond nog terecht – en gelukkig maar..: Meesje bleek een zwaar ontstoken baarmoeder te hebben. We waren er (net!) op tijd bij..

Ik ben me werkelijk dood geschrokken.. Terwijl mijn poezemien die nacht in de dierenkliniek verbleef om de volgende ochtend -na de bloedwaarden getest te hebben- meteen onder het mes te kunnen (waar de nodige risico’s bij kwamen kijken) deed ik geen oog dicht.

 

Cat Caution

Het schuldgevoel was enórm: Toen ik Meesje als kitten ophaalde, hadden ik mijn Kater inmiddels een jaar. Ik zat er nogal krap bij qua budget en omdat Aiden al ‘geholpen’ was, kon Meesje daar nog wel even mee wachten. Uiteindelijk is het er nooit van gekomen. Dat deze levensbedreigende ontsteking een veelvoorkomend risico is wanneer je je poezemien niet laat steriliseren, wist ik niet. Ik druk iedereen dan ook op het hart dit ajb ‘in mind’ te houden, mocht er een kitten of zelfs oudere poes in het spel zijn. Voorkomen is zó veel beter dan genezen!

Meesje is -hemeltjedank- weer helemaal de oude. Op één dingetje na: ze word niet meer krols. Iets waar ik stiekem toch wel erg blij mee ben. Toch een goede afloop, dus :)

 

 

Tip

Nu de leeshoek dan eindelijk gerealiseerd is, moet de rest van de studie er ook aan geloven.

 

 

De action kwam met een erg leuke uitkomst: spotgoedkope, vrolijke doosjes – waar toch een hele hoop in blijkt te passen! Eigenlijk zijn ze bedoeld om er spulletjes mee met de post mee te kunnen versturen, maar als ze dienen ook meer dan prima bij het ‘organizen’.

 

 

Na een hele hoop spullen zonder pardon weggegooid te hebben (werkelijk stapels aan volgeschreven notitieboekjes, vooral) heb ik de charmante action-dozen gevult met de overgebleven spulletjes – per categorie natuurlijk!

De dozen zijn voorzien van leuke labels die je kunt beschrijven – en kun je alles dus gemakkelijk terug vinden :)

 

 

Pastel Plans

Omdat ik met alles dat gaande was (vooral ook in m’n hoofd) toch de behoefte had aan afleiding / bezig blijven, kwam ik op het idee printables aan te gaan bieden op een aparte site. Ik maak al een tijdje planner-bladzijden, maar nu anderen er ook van mochten genieten deed ik er toch extra mijn best op ze strak, functioneel en in stijl te leveren.

 

 

Het bleek een groot succes: bijna alle exemplaren (bij mekaar zo’n 25 designs, ieder in meerdere kleuren) werden verrassend vaak gedownload. Het was hartstikke vleiend – maar de statistieken ontmoedigden me wel een beetje in de zin dat mijn blog(s) nog nooit zulke pieken of zelfs maar aantallen hadden gehaald.

Gratis ‘spul’ doet het blijkbaar beter dan mijn gelul :P

Na ook talloze ‘custom’ aanvragen te hebben aangenomen om er vervolgens achter te komen dat het me iets té veel werk en ‘druk’ opleverde en tevens een dreigende muis-arm, moest ik even op de stop-knop drukken.

Daarbij kostte het weggeven me uiteindelijk wél geld, terwijl ik er niets aan verdiende.. Bang om mensen teleur te stellen heb ik nog een aantal pogingen gedaan de boel regelmatig bij te vullen – maar uiteindelijk besloot ik dat ook mijn tijd en moeite op waarde te schatten vallen – en begon ik aan een assortiment voor mijn eigen shop..!

 

 

Omdat mijn arm wel regelmatig moest rusten ging het traag: toch heb ik nu een enorme verzameling aan designs waar ik wel wat voor terug durf te vragen. Vooral printable stickers, trouwens – en niet enkel planner pagina’s (waar een hoop meer bij nagedacht en gepuzzeld en gepast moet worden).

Na een research-ronde besloot ik te beginnen op Etsy: Gewoon om even te kijken of het iets voor me is.. Uiteindelijk zou ik het liefst een bescheiden shop op een eigen domein openen – maar daar komt een hoop meer bij kijken dan wanneer je de lastige zaken grotendeels aan Etsy over kan laten. Maar ik durf wel te stellen dat er ooit zo’n shopje komt: wanneer ik enerzijds alles heb uitgezocht en geregeld, en anderzijds 100% tevreden ben met mijn werk ;)

 

 

Tot die tijd kun je bij interesse dus *hier* terecht – en om jullie een voorproefje te geven vind je ook nog wat gratis designs op mijn freebie-pagina! Waaronder een nieuwetje: de rest van het jaar in de vorm van één week per pagina (mét datum en maand vermeld! zie foto hierboven) – dus April tot en met de eerste week van januari 2020 (‘size Personal’). Het kan zijn dat deze freebie nog een gemist foutje o.i.d. bevat, want ik had m eigenlijk voor eigen gebruik gemaakt. Toch houd ik ’t uiteindelijk liever niet voor mezelf alleen ;)

Link naar Agenda pagina’s (PDF – klik als ’t bevalt op download): Elizenn – 2019DATEDweekson1page

 

 

What’s new with you? / Wat heb ik gemist?

Plaats zo nodig een linkje naar een post, dan lees ik wel even bij :)

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.