Bullet Journal setup November 2018

by Anne

Oktober is alweer voorbij – haast alsof de maand zelf (ook) zo’n zin had in de donkere dagen! Zaten we enkele weken geleden nog heerlijk buiten.. vandaag stijgt het kwik niet verder dan 5 graden. De verwarming mag weer aan – en niet te vergeten: er mag een nieuwe maand voorbereid worden in het Bullet Journal!

Het is momenteel het geval dat ik in maar liefst twee Bullet Journals bezig ben. Gekkigheid, gezien ze niet ieder een apart doel dienen, of iets in die richting..

 

Waarom dit dan toch het geval is?

 

Nou; ik heb afgelopen maand (eindelijk) een zwikje Zebra Mildliners binnen gekregen (helemaal vanuit Japan – besteld bij Ome Ali(Express)), maar wat bleek? In mijn toenmalige Bullet Journal -een Nuuna- kon ik de mooie kleurtjes mildliner niet gebruiken: één en al doorlopen van de inkt – de horror!

Dus besloot ik tijdelijk door te journalen in een simpel (maar dik) ringband schrift van de Hema. Eenmaal weer genoeg geld bijeen geraapt bestelde ik een nieuwe Leuchtturm1917 (kleur: Berry). Enthousiast aan de slag gegaan in de ‘LT’ en al een klein eindje op weg, daalde het besef dat ik de ringband eigenlijk toch iets fijner vind..

Niet alleen heeft de ringband een stuk meer bladzijden en het potentieel flink uit te deien naargelang ik mijn spreads toevoeg – ik heb het nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik -wanneer mogelijk- sowieso de voorkeur geef aan ringband-schriften.

Vandaar dat je in deze maand-editie 2 Bullet Journals te zien krijgt.. Wie weet kun jij me helpen bij deze (schijn)lastige keuze ;)

 

 

De ringband

Oh, wat werkt dit schrift toch heerlijk :) Foutje gemaakt? Gewoon eruit scheuren die handel! Mijn ‘algemeen voorblad‘ in de vorm van een soort collage/mood-board vind ik gelukkig wel een geslaagde onderneming. Dankzij de doorzichtige kaft van de ringband blijft de collage schoon en beschermd – terwijl je er toch fijn naar kunt kijken :)

 

2019

Met het aflopen van Oktober komt ook het nieuwe jaar -2019- met rasse schreden dichterbij. Vandaar dat ik besloot me er alvast op voor te bereiden in de ringband.

Natuurlijk heeft ook de ringband -ondanks mijn gejubel- zo zijn nadelen: de dot-grid bedrukking van de ‘gangbare’ Bullet Journal Boekjes blijkt tóch onmisbaar. Vandaar dat ik lege bladzijden uit oude Bullet Journals gebruik om de ontwerpjes die om dot-grid vragen alsnog netjes uit te kunnen werken. Zo ook ‘2019 at a glance‘:

Nu bedacht ik me dat een mix van gelinieerd papier en ingeplakt dot-grid papier toch óók z’n charme zou kunnen hebben. Of ik daar gelijk in heb gekregen mag je zelf beoordelen (aan de hand van een bladzijde uit mijn‘future planning’ – ook alvast voor 2019):

 

November

Ik laat jullie eerst mijn Leuchtturm-versie van November zien, omdat ik die het eerst gefabriceerd heb ;) Op de foto direct hieronder tref je het voorblad voor November en het November maand-log:

Dit is de eerste keer dat ik het voorblad op een linker-bladzijde heb gemaakt. Normaal maak ik het voorblad rechts, zodat het ook echt vóór de maand valt. Ik moet zeggen dat ik geen fan ben van mijn keuze eens voor links te gaan..

Het log gebruik ik om gebeurtenissen in vast te leggen, om bij te houden wanneer ik een blog-post heb geplaatst en om andere bijzonderheden snel bij de bijbehorende datum te noteren zodat ik altijd terug kan vinden ‘waar hoe en wat’.

Deze pagina’s spreken eigenlijk voor zich. En daarmee is het ook wel gezegd. Ik vind ze érg saai – hoe efficiënt / bruikbaar ze ook mogen wezen.. Mijn Bullet Journal creaties zijn misschien niet ‘Instagram Worthy’ (ik walg van die term, maar je kan er niet meer om heen :P) – mijn oog wil toch óók wat!

De algehele ‘beoordeling’ / vibe die de Leuchtturm me geeft valt vies tegen naast het gemak van de Hema Ringband.. Ik denk dat mijn keuze stiekem al een beetje is gemaakt. Onderstaande foto’s kunnen je wellicht helpen beoordelen of ik de juiste beslissing maak :P :

 

 

November in de Ringband

Het voorblad – zoals je ziet op de rechterzijde: zoals het hoort! ;)

Ik heb gelukkig wel geleerd van de saaie bedoeling in de Leuchtturm, dus heb ik geprobeerd de spreads in de ringband op hun beurt tóch iets meer op te leuken:

Over de bladzijde in de Leuchtturm met daarop onder andere plek voor mijn doelen, to do’s, de future-planning voor komende maanden, etc. – was ik al helemáál niet te spreken. Ik vermoed namelijk dat ik de spread nauwelijks zal gebruiken. Daarom heb ik in de ringband een ‘re-do’ met plan-items die ik wél gebruik gemaakt:

Vooral over mijn herhaal-recepten reminder ben ik érg enthousiast: Ik vergeet namelijk elke maand wel eens om één of meerdere van mijn medicijnen aan te vragen – iets dat niet alleen ‘gevaarlijk’ is, maar ook nog eens een stress-factor van je welste, waardoor ik steeds de data op de doosjes loop te checken (en ze te snel weer vergeet).

De Index + List Log moet lijstjes en andere zogenaamde ‘collecties’ makkelijk terug te vinden maken. Ik twijfel er nog over hoe ik dit ga doen – pagina’s nummeren? Of toch een washi tape-tabje? In ieder geval zal ik ervoor zorgen dat alles geïndexeerd staat ;)

Tot slot: Een nieuw probeersel van me – Notities en favoriete quotes bijhouden: één pagina voor elk. Zoals je ziet vind ik zelf dat de mix van gelinieerd papier en dot-grid papier een leuk effect heeft, dus heb ik er hier ook weer gebruik van gemaakt.

Bijna alle kleurtjes die je op bovenstaande foto’s ziet zijn gemaakt met de Zebra Mildliners. Ze vallen vreselijk goed in de smaak, dus het hele Bullet Journal – geswitch is niet voor niets geweest!

Volgende maand bestel ik de resterende kleuren die Zebra nog in de aanbieding heeft.. Tot die tijd gebruik ik af en toe ook nog de Stabilo Pastel-markers, alhoewel ik de kwaliteit van deze markers bleek vind afsteken tegenover die van Zebra.

Toch zijn ze een prima optie als je geen zin hebt om te wachten op post uit Japan :P..

Zo, dit was mijn allereerste Bullet Journal setup-logje.. Ik hoop dat ik wat van mijn enthousiasme op je over heb kunnen brengen! :)

 

 

Happy Journaling!

You may also like

4 comments

Loena 2 november 2018 - 12:10

Hartstikke leuk formaat deze blog! Heerlijk persoonlijk om te zien hoe jij wikt en weegt tussen de verschillende boekjes en opzetten. November zal ik nog in mijn Hema notitieboek doorbrengen, maar langzaam aan wil ik beginnen aan het indelen van de LT of de Mijn Bullet Journal. Het blijft moeilijk kiezen ;) Hoe je dat doet met lijnen en dotgrid vind ik er zelf heel bevredigend uitzien, alsof je gewoon kan schrijven en creatief kan bezig zijn en het er ook nog netjes uitziet. Heerlijk <3

Reply
AnneAelise 3 november 2018 - 15:43

Dankjewel!! =D En veel plezier in je ‘nieuwe’ boekje(s) ;) xx

Reply
Harme 3 november 2018 - 14:44

Het ziet er allemaal weer geweldig uit Anne.
Toppunt van creativiteit.

Reply
AnneAelise 3 november 2018 - 15:43

Danku, danku :)

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.