Koninginnen van de Tarot

by Anne

Passief, Creatief, Het Vrouwelijke, Begrip, Bescherming, Zorgzaamheid, Ontvankelijkheid

 

Moeders, Autoritaire Vrouwen

 

De Koninginnen vindt je tussen de zogenaamde ‘hofkaarten’ van de tarot (Page – Ridder – Koningin – Koning)

Het wordt gezegd dat de hofkaarten ieder staan voor een persoon die een belangrijke rol in je leven speelt – of dat spoedig zal gaan doen. Ook kan een hofkaart ook staan voor een of meerdere persoonlijkheids-‘trekjes’ – en mogelijk ook voor de manier waarop je die op anderen projecteert.

De hofkaarten staan dus voor een bepaald type houding en/of energie – geuit door een ander, maar wellicht ook door jezelf. Daarnaast bieden de hofkaarten je een nieuw perspectief door jou vanuit de ogen van het betreffende karakter jouw situatie eens ietsje anders te laten bekijken.

Ik stel de Koninginnen kort aan je voor – in willekeurige volgorde. Mocht het ‘klikken’ met één van de dames, dan vindt je genoeg over haar terug op le webs! :)

 

Koningin van Zwaarden

Analytisch, Wijsheid, No-nonsense, Scherpzinnig, Bescheiden, Direct, Realistisch, Rechtdoorzee, Openheid, Eerlijkheid, Snel van begrip, Levendig intellect, Sterk karakter, Onderdrukte emoties, Veroordelend

Deze koningin heeft -vaak door moeilijke ervaringen- een hoop wijsheid opgedaan. Ze valt niet snel voor leugens en doorziet smoesjes meteen. Deze ‘harde tante’ zegt waar het op staat – maar bedoelt het -meestal- alleen maar goed (ze kan in bepaalde gevallen een tikkeltje (ver)oordelend zijn!) . Ze heeft een sterke drang onafhankelijk te (kunnen) zijn, en zal hierin weinig consessies toestaan. Ze kan ook erg kritisch zijn, bijvoorbeeld in het kiezen van vrienden. Mocht je toch bevriend met haar raken, dan zal het je veel tijd kosten haar écht te leren kennen (met gevoel en al).  Mensen die haar geen recht toe doen lopen meestal tegen een stevige en hoge muur aan. Ze heeft anderen namelijk niet nodig; ze overleeft prima ‘op eigen houtje’.

Schaduwkant: Berekenend, cynisch, koel, afstandelijk, gebrek aan gevoel en passie in relaties

 

Genieten, Hartelijkheid, Thuis-maker, Afhankelijk, Zorgzaam, Hartelijk, Zinnenstrelend, Genereus, Moeder Aarde, Zakelijke instelling, Realistisch, Betrouwbaar & Trouw, Behulpzaam, Dieren- en Kindervriend, Creatief, Vindingrijk

Deze Koningin maakt dat je je meteen welkom voelt bij haar – en in haar -met zorg gecreëerde- thuis. Ze is een echte levensgenieter en deelt haar geluk graag met anderen – zeker wanneer die ‘anderen’ het even minder makkelijk hebben. Je kan blind op haar (steun) rekenen; hoe ‘lastig’ je je ook voelt – haar geduld raakt niet (snel) op. Ze zal je echter niet lang onzin laten brabbelen en biedt je snel inzicth via haar realistische kijk op het leven. Ook wat betreft het uitvoeren van taken/beloften is ze erg betrouwbaar – zeker vanwege haar doorzettingsvermogen. Ze zal alles doen om haar thuis (en haar bezittingen) te beschermen en te behouden, gezien ze erg gesteld is op stabiliteit en (materiële) zekerheid.

Schaduwkant: verbitterdheid, zinloos tobben, hebzucht, moeilijk focus, zelfdiscipline en geduld op kunnen brengen bij het uitvoeren van een taak. 

 

Koningin van Bekers

Intuïtie, Empathie, Zachtaardig, Emotioneel bewustzijn, Compassie, Onvoorwaardelijke liefde, Vriendelijkheid, Begrip, Geduldig & Kalm, Emotionele harmonie

Deze Koningin weet hoe het voelt om te voelen en is zich bewust van haar emotionele leven – en dat van anderen. Waar de meeste mensen hun geduld of tolerantie laten varen, is deze koningin vaak toch nog bereid een helpende hand of een luisterend oor te bieden. Dat komt (ook) doordat ze vaak -beter dan anderen- in de gaten heeft wat er nu daadwerkelijk speelt. Haar intuïtie is flink ontwikkeld en ze durft er dan ook zonder aarzelen op te vertrouwen. Ze handelt dan ook vaak vanuit gevoel.

Schaduwkant: Irrationaliteit, onduidelijkheid, zich verliezen in dromerig gedoe en/of (hevige) emotieschommelingen, geen rekening kunnen houden met haar eigen gevoel en/of grenzen

 

Koningin van Staven

Spontaniteit, Wilskracht, Magnetisch, Aantrekkelijk, Vrouwelijke leider, Seksuele vruchtbaarheid, Optimisme, Zelfverzerkerdheid, Vrolijkheid, Toegewijd/Betrokken, Charismatisch, Creatief

Deze vriendelijke en ontspannen koningin weet wat ze wilt en is niet bang voor een uitdaging. Sterker nog: ze gaat ze zonder al te veel nadenken en met enorm veel wilskracht en zelfvertrouwen aan! Piekeren is niets voor haar; ze gaat liever over in actie – doet ergens meteen wat mee in plaats van te aarzelen en te tobben. Ze gelooft in zichzelf en in haar kunnen – en wanneer iets niet meteen aangepakt kan worden, is ze een kei in het voorbereiden/organiseren ervan – met een ongelofelijke betrokkenheid, that is. Ze weet én houdt van aanpakken en blijft er altijd vrolijk en luchtig onder. Je zal haar dan ook zelden horen klagen.

Schaduwkant: Bazig, jaloers, egoïsme, haar zin blijven doordrijven, intolerantie

 

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.