Mijn Bullet Journal setup 2019

by Anne

Een nieuw jaar is hét excuus om een nieuw journal te beginnen, al weet de trouwe lezer inmiddels wel dat ik niet vies ben van lulligere excuusjes ;)..

Naast mijn nieuwe Filofaxje, dat ik vooral zal inzetten om de belangrijkste zaken in te zetten en de voornaamste doelen mee te tracken, heb ik ‘natuurlijk’ nog steeds een Bullet Journal.

Gezien de Bruna in ’t durp sinds korte tijd ook Leuchtturms (LT’s – voor de doorwinterde BuJo-er) verkoopt, had ik al een paar opties klaar liggen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor ’t exemplaar in de kleur ‘Emerald’ (zie foto bovenaan post) – een felle maar toch ook kalme kleur :)

 

 

Basis Bladzijden

Omdat ik nogal eens op ideeën wil komen – om vervolgens vol spijt naar de volle bladzijden voorin mijn Journal te staren, heb ik ditmaal wat bladzijden leeggelaten voor latere uitspattingen. Voorin horen (voor mij althans) de ‘basis-bladzijden’: bladzijden die ik vaak zal gebruiken.

Achterin heb ik ook al wat bladzijden staat die hun nut bewijzen; voornamelijk blog-gerelateerd. Ik werk nog even aan mijn ‘blog-log’ door tot ’t punt dat het ook daadwerkelijk zin heeft er een heel blogje aan te wijden ;).. (to be continued, dus!)

De ‘basis-bladzijden’ van een Bullet Journal verschillen natuurlijk van persoon tot persoon: iedereen heeft zijn/haar eigen nukken die een plekje vooraan in ’t boekwerk (want dat zal het uiteindelijk zeker zijn!) verdienen.

In dit logje toon ik mijn meest gebruikte -en daarom in mijn nieuwe BuJo vóóraan geplaatste-  bladzijden :)

 

 

 

Oh en eh.. mocht je nu al je bladzijden voorin al enthousiast volgekalkt hebben maar hier alsnog inspiratie opdoen die je snel terug wilt kunnen vinden: zelf gebruik ik washi-tapejes vaak als ‘tabs’ (zie foto hierboven), vergezeld door wat ik noem ‘de Washi-Wijzer’: een index met alle gebruikte washi’s en daarbij de bijbehorende bladzijde(n) genoteerd.

Een simpele index pagina (die de LT al standaard voorin heeft staan – of je ’t wilt/gebruikt of niet) dient het doel ook prima ;) Zelf gebruik ik deze niet, omdat ik denk dat ik dan alsnog alle lettertjes voor me zie dansen (misschien dat ’t met behulp van ‘color coding’ -één kleur per ‘pagina-soort’- alsnog te realiseren valt – ik zal er eens mee experimenteren!)..

 

 

V.I.Pages Foto Flip-Through

Omdat ik de Emerald LT in 2018 bij een eerder (gefaald) project heb ingezet -om alles er vervolgens weer uit te scheuren- klopt de pagina nummering niet met de nummering die ik de bladzijden in deze blog toewijs. Stoor je er ajb niet aan.. 0=)

 

 

Blz 1 – Voorblad 2019 + ‘Jaar-Woord’

 

 

Blz 2 en 3 – Level 10 Life

Level 10 Life is een bekend concept in de BuJo-wereld. Mocht je er benieuwd naar zijn dan verwijs ik je graag door naar ‘Boho Berry’! Voor nu even kort: in een Level 10 Life spread deel je je leven op in 10 gebieden. In de cirkel krijgt ieder gebied 10 vlakjes – die je invult naargelang je ‘vervulling’ van het gebied in kwestie. In de vakjes op de bladzijde rechts, plaats ik straks mijn Level 10 Life doelen (3 per gebied), die ervoor moeten zorgen dat de cirkel een stuk voller raakt! :)

 

 

Blz 5 – Bujo (activity/daily’s) Tracker

Ik ben het nog nergens anders tegengekomen, maar zelf vind ik het zó handig om in één oogopslag te zien welke dagen in mijn Journal staan gedocumenteerd en in welke frequentie ik actief ben geweest in mijn Journal – Jat deze spread dus vooral! ;)

 

 

Blz 6 en 7 – 2019 Calendex

 

 

Blz 8 – Belangrijke Dagen in 2019

 

 

Blz 9 – Het Paganistische Jaarwiel

 

 

Blz 10 – de Maanfasen en hun symboliek/associaties

 

 

Blz 11 – Maankalender 2019

 

 

Van Blz 13 t/m 17 – Washi Inventory

Láááng niet ál mijn bladzijden – maar je krijgt zo een vage impressie van mijn washi-probleem :P

 

 

 

Blz 19 – Pen Page

Bovenaan: al mijn Stabilo Fineliners (per stuk te koop op de site van Lobbes, erg handig!)
Onderaan – Links: De markers van Stabilo & Rechts: mijn Zebra Mildliners

 

 

Blz 20 en 21 – Crayola Index

Onlangs heb ik de Crayola Supertips ontdekt! – Stiften die heerlijk kleuren en schrijven voor een erg vriendelijk prijsje (iets van 15 euri voor 50 stiften, als ik het me goed herinner) :) Omdat de kleuren wel verschillen per soort papier dat je gebruikt, heb ik in mijn Bullet Journal zelf (ook) maar een overzicht gemaakt (er staat namelijk ook een overzicht op de achterkant van de verpakking).

 

 

Blz 22 en 23 – Favoriete Quotes

 

 

Blz 25 – Page Wishlist

Om een beetje overzicht te houden op alle ideeën en plannen voor mijn Journal, heb ik ook hier een bladzijde (2 eigenlijk – incluus achterkant) aan gewijd. Mocht je mijn handschrift kunnen lezen: voel je vrij de ideeën die jou aanstaan eerlijk te jatten! <3

 

 

Blz 28 – Overzicht ‘home-made’ Stickers

Op Etsy ben ik ‘loos’ gegaan tijdens het aanschaffen van icoontjes en sticker-basisjes. Gelukkig kost ieder item niet (veel meer) dan 1 euro – en dan heb je ze ook meteen in alle kleuren van de regenboog! Let wel op: héél veel kleine bedragen tellen op tot één dik (té hoog) bedrag – ondervond ik toen ik mijn PayPal account achteraf bezocht.. *oops*

Mijn favo sticker-shops op Etsy:

LaBoutiqueDeiColori (50 mooie, zachtere kleuren – te zien op foto hieronder)
TheDigiRainbow (100 felle/flink verzadigde kleuren)

Ik heb naar aanleiding van deze ‘creatieve investering’ 2 bladzijden vrij gehouden voor mijn creaties. Hieronder zie je een beginnetje:

 

 

Blz 31 – voorbeeldje Sticker Daily Layout

En dit is (onder véél andere) wat je bijvoorbeeld met je home-made stickers kan doen ;)

 

Met de gedachte je browser niet op tilt te willen laten slaan (wat hopelijk is gelukt!) laat ik het hier mooi bij – Het zou natuurlijk hartstikke leuk zijn als je er wat inspiratie bij hebt opgedaan!

Linkjes naar jouw 2019 setup/basis-blz kun je achterlaten in een reactie :)

 

 

 

Welke Bladzijden horen toch echt bij jouw Basis?

You may also like

4 comments

Lilian Visser 11 februari 2019 - 22:28

Wat zie hij er super mooi uit! Ik wou dat ik dat zo goed kon. Al heb ik wel een paar dezelfde washi tapes, dus wie weet ;-)

Die LEVEL 10 LIFE ben ik wel eens eerder tegengekomen en die ga ik ook eens uitproberen, goede tip! En ik zou ook nog graag een pagina maken met alle boeken die ik lees (en misschien wat ik er voor dingen uit haal?).

Reply
Anne 19 februari 2019 - 17:53

Oei, zomaar je reactie over ’t hoofd gezien! Excuses.
Leuk idee! Ik heb net mijn leeshoek hier verwezenlijkt (we wonen hier ‘pas’ 3,5 jaar..pff) en zoiets lijkt mij ook erg leuk en natuurlijk enorm waardevol :) Level 10 life is bij mij een tijd terug niet zo heel soepel verlopen en uiteindelijk doodgebloed, maar ik gun ’t weer een kans.. Ik ben benieuwd hoe het jou vergaat :) En dankjewel voor het compliment!

Reply
Loena 28 februari 2019 - 10:25

Super gaaf! Heb hier weer veel inspiratie opgedaan! De afgelopen maanden is het niet echt een vette geweest met mijn bujo… Wel heb ik wat notities gemaakt over de handwerkjes die ik heb gemaakt de laatste tijd. Ach je kan niet alles tegelijk doen toch? ;)

Reply
Anne 1 maart 2019 - 11:14

Kon dat maar :o
En groot gelijk, heb het ook met vlagen dat ik dingen laat liggen hoor.. *ahum* dit blog *ahum* :’)

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.