Mijn Favo BuJo / Planner – Tools/Stationary

by Anne

Zoals je *hier* en *hier* al kon zien – en eigenlijk ook overal waar ik rondhang op social media (al is ‘overal’ een groot woord..) houd ik er enorm van niet alleen te plannen, maar ga ik er ook graag op creatieve wijze op los in mijn Bullet Journal en Filofax.

Nu vind je op het webs al genoeg BuJo-tool-tips, reviews en kijk & vergelijk-posts; maar wat mij opviel is dat sommige ‘tools’ redelijk prijzig zijn en/of moeilijk te vinden voor de planner gevestigd in Nederland / België e.d. – Jammer!

In deze post show ik mijn Favo Tools + info en tips. Zo probeer ik je op weg te helpen; mocht je door de bomen het bos even niet meer zien ;)

Keep in mind dat ik niets betaald krijg voor het aanraden van deze producten – Mijn enthousiasme is de enige reden achter het plaatsen van deze tips :)

Omdat (ook) ik me enkele keren schuldig heb gemaakt aan iets duurdere aankopen voor mijn uit de hand gelopen hobby, begin ik met de duurdere Tools. De rest van de tips zijn voornamelijk handig wanneer je een Action / Hema in de buurt hebt en/of graag besteld op het web (zowel in/nabij NL als wat verder hier vandaan).

 

 

De PapierVersnipperaar + De HP Sprocket

 

 

Shreddy

Mijn snippermachientje (liefkozend ‘Shreddy’ genoemd) heb ik eigenlijk niet zelf aangeschaft; ik heb ‘m namelijk (een tijdje terug) cadeau gekregen van vriendlief.

Hoewel het echt een enorm handig ding is, heb ik ‘m aanvankelijk nauwelijks gebruikt: de stapel aan onnodige en overbodige papiertjes en prullen was zó groot dat ik ze uiteindelijk maar ‘intact’ naar de stort heb gebracht :P

Maar nu ik me dan ontdaan heb van die immense versnipper-taak, kan ik Shreddy nu eindelijk voeren met de (niet steeds niet zo) sporadische vellen papier die ik niet meer nodig heb :)

 

HP Sprocket

Ik hoorde er veel goede dingen over, maar ook veel geklaag. Omdat ik het idee zo enorm handig vond klinken (printen vanaf je mobiel) en het me een erg leuk idee leek meer te fotograferen – om vervolgens mijn planner/BuJo ermee vol te behangen, heb ik de gok tóch maar genomen..

Beide kanten (de positieve reviews + de klagers) hadden gelijk – besloot ik na het apparaatje zelf dan eindelijk uitgeprobeerd te hebben: De Sprocket is erg handig, máár….!: Er kan (wanneer je de foto 0 bewerkt) een gloed over je foto vallen.. een beetje rood/oranje-ish. Maar daar zou middels bewerkers dus iets aan te doen zijn.

Ik ben niet echt op verder onderzoek uitgegaan wat betreft het voorkomen van die gloed; Zo lang de foto er ‘decent’ uit ziet en ik er (bijv.) mijn tarot leggingen en mooiste momenten mee kan documenteren (wat er prima mee kan!) ben ik blij met het compacte Printertje.

 

 

Fineliners: Hema / Stabilo

 

 

Ik begon ooit met de fineliners van de Hema – Iets dat ik sowieso aanraad wanneer je nog niet zeker weet of je graag met fineliners werkt! De kleurtjes heb ik inmiddels vervangen met Stabilo Fineliners – maar voor ‘algemeen gebruik’ (zoals ‘gewoon schrijven’) gebruik ik nog steeds de (zwarte) fineliners van de Hema :)

Als bezwaar zou je kunnen opperen dat de fineliners van de Hema snel niet meer zo ‘fine’ zijn als een fineliner hoort te zijn – Maar van de andere kant: je kan dan gewoon een nieuwe pakken.

’t Blijft (afhankelijk van je fineliner-gebruik) meestal toch écht goedkoper wanneer je elke maand 2 Euri uitgeeft aan 12 nieuwe fineliners in de Hema (als je al zo snel erdoorheen gaat, tenminste) dan wanneer je fineliners van een duur merk neemt (die het ook niet altijd vreselijk lang volhouden, by the way..).

Ook ben ik hartstikke blij met mijn enorme etui met 3 compartimenten / ritsen! Deze schoonheid (zie boven) tikte ik op de kop bij Ali Express en gaat al een flinke tijd mee.

Oja: Mochten de Stabilo fineliners je bevallen: ze zijn per stuk te bestellen op de site van ‘Lobbes’ (.nl) – waar opeens je veel meer kleuren-keuze hebt dan met de standaard 20-stuks verpakkingen! :)

 

Wit op zwart schrijven? Sakura Gelly Rolls!

 

 

Pastel

 

 

Ben je niet bepaald ‘weg’ van de schreeuwerig felle kleuren die de standaard marker achterlaat? Dan kun je vast je lol niet op met ‘pastel’ markers..! – Ik ben er dól op, in ieder geval :)

Je kunt kiezen voor (o.a.) Stabilo Pastel-Markers (de mijne zijn afkomstig van de Bruna) óf (wanneer je wat meer geduld hebt) je brengt Ali Express een bezoekje en besteld de heuse ‘Zebra Mildliners’..

Die laatste hebben mijn voorkeur, moet ik toegeven.. Vooral ook omdat de Mildliners door sommige winkels op Ali ‘per stuk’ worden aangeboden (maar laten we wel wezen; je houd het vast niet bij één enkel stiftje) en het aanbod in kleurtjes groter is – en naar mijn smaak ook mooier.

Ook leuk / handig om te weten: de Zebra Mildliners hebben één typisch marker-uiteinde en (kijk er niet overheen! :P) aan de ‘onderkant’ een dunner stiftje.

 

 

Crayola

 

 

Een hele tijd heb ik Crayola-stiften en het enthousiasme erover van anderen langs me heen laten gaan. Ik had immers al Stabilo stiften – die ik niet eens zo vaak gebruikte.

Maar dat ‘zuinige’ stiften-gebruik viel ook aan het beperkte scala aan kleurtjes te danken. En aan de inkt die (meestal) enorm door het papier drukte.

Crayola stiften (zo ontdekte ik ietsje aan de late kant) drukken nauwelijks door, zijn goedkoper dan ik dacht (ongeveer 15 Euro voor 50 stiften) en uitwasbaar – voor wanneer je creatieve uitspatting iets té wild eraan toe is gegaan (of voor kiddoos die hun kleertjes wilden opvrolijken, hehe :P).

 

 

Index-jes

 

 

Boven de Crayola-tip zie je al een foto met daarop mijn ‘Crayola-Index’ – bladzijden die een erg handige tool zijn wanneer je wilt weten welke kleuren je ook alweer hebt en hoe ze eruit zien op het desbetreffende papier.

Eerder bleek de ‘Washi-Index’ ook al van groot nut – net zoals de ‘Pen Page’ (vanwege dezelfde redenen als de Crayola-Index).. Het kost misschien wat werk (+geduld), maar die pagina’s zal je uiteindelijk vaak gebruiken – neem dat van me aan! ;)

 

 

Sticky Notes

 

 

Handig voor het van-te-voren indelen van je BuJo (wanneer je geen losbladig systeem hebt – maar wél erg gesteld bent op de volgorde van je bladzijden), als tabjes, als bladwijzers en –‘gewoon’- als memo :)

Misschien niet ‘gek speciaal’ – of zelfs voor de hand-liggend.. Maar ze mogen hier niet missen ;)

 

 

Stickers

 

 

Over ‘Sticky’ gesproken: sinds een tijdje ben ik óm wat betreft (planner)stickers! Voorheen vond ik het een ‘luie’ manier om toch creatief bezig te zijn.. Of ja: wellicht is het dat ook – maar ben ik af en toe wel toe aan zo’n ‘luie’ bladzijde/lay-out :P..

En natuurlijk zijn sommige stickers ook erg functioneel! Helaas is deze variant vaak ook duur; vandaar dat ik zelf stickers ben gaan maken.. Ben je (ook zo) dol op funtionele stickers of ben je benieuwd naar wat ik bedoel en/of naar wat ik maak? Neem dan vooral een kijkje in mijn Etsy shop :)

Als ik echt – écht mega ‘lui’ ben gebruik ik het liefst stickers gemaakt door de grote fabrikanten. Ik begon ooit met ‘Happy Planner’ – stickers van het merk MAMBI, maar na veel proberen en rondkijken ben ik erover uit: ‘Carpe Diem – Simple Stories’ maakt de állermooiste plak-decoratie! <3

 

 

Lijmrollers

 

 

Tja; ’t klinkt saai, maar ook deze Tool móet gewoon in mijn lijstje. Houd je wel van een potje scrappen of van mooie plaatjes plakken / collages en visionboards of moodboards creëren? Dan zeg ik je: zodra je bij de action bent; Flink inslaan!

Er word vaak geklaagd dat lijmrollers snel op zijn, wat ook zo is… Maar voor de prijs hoef je het niet te laten! Ook komt er nog bij dat lijmrollers afgezien van hun ‘levensduur’ ideaal zijn: geen geplak aan je vingers, geen ‘bobbels’ onder je geplakte plaatjes/foto’s én je kan nog gewoon op het geplakte papier schrijven zonder dat je lijnen ineens wel héél dik worden – zoals ik al zei: ideaal =D

 

 

Deco Papier

 

 

Ook in allerlei varianten -en voor een leuk prijsje- verkrijgbaar bij de Action: maak bijvoorbeeld achtergrondjes, ‘random’ figuurtjes en/of mozaïekjes – óf ‘opvulling’, mocht je even geen inspiratie tot je beschikking hebben :P

 

 

Filofax Fun

 

 

Werk jij net zoals ik (ook) in een Filofax of vergelijkbare ring-planner en maak / koop / download je vaak ‘printables’?

Tip 1: Neem een kijkje in mijn Etsy shop of check af en toe mijn Freebies

Tip 2: De KW trio perforator: de ideale perforator voor elke maat filofax (want: verstelbaar)! Tot nu toe de goedkoopste filofax perforator die ik ben tegengekomen. Sommige merken zijn namelijk belachelijk duur.. (de KW Trio bestelde ik op Bol (.com) voor zo’n 20 Euro (minder zelfs, geloof ik).

Gebruik je liever / ook ‘blanco’ inserts voor de filofax? Je hebt ze ook met ‘dot-grid’: zo kun je plannen én ‘gewoon’ Bujo-en in één planner / organizer / filofax :)

 

 

Tabs

 

 

Om alle bladzijden terug te kunnen vinden maak ik graag gebruik van tabs: ik haalde bijv. bovenstaande metalen exemplaren bij de Hema (een tijd terug, dat wel!) en (zoals je op de eerste foto hierboven ziet) af en toe maak ik ze zelf: van scrap-book papier naar keuze (wanneer je op het web gaat zoeken zal je zien dat de keuze ‘reuze’ is – je bent gewaarschuwd :P).

Ook sticky-tabs, washi-tapejes e.d. dienen prima als tabjes: Wanneer je verschillende kleurtjes gebruikt vind je je bladzijde ook nog eens super snel terug!

Soon: Sticker tabjes in mijn shop – suggesties voor tekst op de tabjes zijn erg welkom gezien ik weinig zicht heb op waar nou het meeste vraag naar is ;)

 

 

Organizen

 

 

Wanneer de chaos verder reikt dan enkel je planner / BuJo, dan kun je (wederdom) terecht bij de Action: zoals je hierboven (en in mijn vorige post) kunt zien hebben ze daar hartstikke leuke opberg-dozen voor een ‘Action-prijsje’.

Plaatjes, foto’s en meer van die losse prulletjes organize ik in opbergmapjes van de Action voorzien van meerdere vakken (en labels met letters die je eventueel in kan voegen bij alfabetisch opbergen).

 

 

Tot Slot

 

 

Eigenlijk heb ik nu alles wel genoemd.. Maar wacht: niemand kan natuurlijk zonder de ‘Basics’! Die verschillen lastig genoeg wel per persoon, al is het waarschijnlijk ‘veilig’ om te stellen dat je niet kunt zonder potlood, gum, typ-ex, washi, lineaal en -in mijn geval- : oordopjes (concentreren blijft een issue, haha :P)..

En natuurlijk is een gezellige, enigszins geordende, creativiteit oproepende en inspirerende werkplek essentieel! (Groetjes van Meesje, badend in het Vitamine-D(esk) licht ;).. )

 

 

 

Welke Tool zou jij nog willen aanraden / gebruik jij het meest?

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.