Print & Plan

by Anne

Ik kan me voorstellen dat sommigen van jullie zich terloops hebben afgevraagd ‘waar die Anne nu toch uithangt?’ .. ;)

In deze post leid ik jullie rond op de ‘Printable Planet’: zo klinkt mijn koosnaampje voor het wereldje waarin ik me toch een redelijk deel van mijn afwezigheid op het blog wél heb begeven.

 

 

Philofax

Mijn reis op deze enorme ‘planeet’ begon na het ontvangen van een pracht van een (tikkeltje) vervroegd verjaardagscadeau dat vaderlief me toegezonden had vlák voor de jaarwisseling.. namelijk: een Filofaxje!

Zoals de oplettende lezer al weet: ik ben dól op Filofax(!): een ringband systeem van hoge kwaliteit en veelzijdigheid, van leer vervaardigd in de UK..

Al een tijdje heb ik de Filofax ‘The Original’ A5 in de kleur ‘Fuchsia’ in bezit en sinds een poosje ook de Filofax ‘Saffiano’ size Personal in de kleur ‘Poppy’.

Dit exemplaar was van het maatje ‘Personal’ (volgens mij) de op één na kleinste (gangbare) maat – en stal met de kleur (‘Duck Egg’) en de bepaalde uitgave (‘The Original’) metéén mijn notitienerd-hart 0=)

 

 

 

 

Printables

Hoe zeer ik de standaard vulling van de Filofax ook kan waarderen – na jarenlange ervaring met het ‘Bullet Journal’ weet ik inmiddels dat ik de wekelijkse agenda pagina’s nauwelijks zal gaan gebruiken: Ik ben écht van de ‘monthly’s’ (maandelijkse bladzijden) en de daily’s (dagelijkse pagina’s)..

Omdat Filofax die soorten bladzijden dan weer níet opneemt in het standaard pakket, ging ik op jacht naar de perfecte ‘Printable’-bladzijden voor mijn nieuwe ‘kindje’.

Printables heb je in allerlei soorten en maten en voor een heel scala aan doelen: je het o.a. ‘printable stickers’, ‘printable checklists’, ‘printable tarot cards’, ‘printable posters/kunst’, ‘printable scrapbook-materiaal’ en-ga-zo-maar-door…!

Mijn zoektocht richtte zich dus op ‘Planner Printables’. Nu is het álles behalve ‘lang’ zoeken naar printables voor je planner: Etsy (printables tegen betaling) en Pinterest (waar je ook links naar gratis printables treft) zijn werkelijk goudmijntjes wanneer het op mooie én functionele printable planner bladzijden aan komt.

Natuurlijk is het een kwestie van ‘het kaf van het koren’ scheiden én moet je soms de keuze maken tussen het opgeven van je e-mail adres en het ‘toch maar’ laten liggen van een pareltje.

Ik strooi gul met mijn e-mail adresje (speciaal aangemaakt voor dit doel, ghehehe 0=) )..!

 

 

 

Do It Yourself

Toch kan zowel Etsy én Pinterest me niet altijd bekoren met hun zoekresultaten: dan zit er niets anders op dan de Printable die nodig is zélf te maken (toch?.. :P).

In sommige van zulke gevallen is het gewoon een kwestie van het combineren van verschillende printables die je hebt gevonden maar die stuk voor stuk apart niet bepaald ‘ruimte besparend’ en / of functioneel zullen zijn.

Mijn allereerste Canva printable-creaties

Hoe mijn ontwerpjes er nu uit zien :)

Soms is het een gevalletje ‘te duur’: de printables zijn versierd met kwijl-waardige (maar betaalde) graphics en/of te maker van de printable is ietsje te inhalig..

Ook dan imiteer ik ‘eerlijk’ de delen van de bladzijde die me aanstaan (en geef ik het ontwerp dat als inspiratie dient een ‘like’ – waar mogelijk).

 

 

Clip Art

Nu is mijn Print & Plan ‘hobby’ zodanig uit de hand gelopen dat ik zelf ook in het bezit ben van betaalde graphics (zogenaamde ‘clip art’: elementen die je op je eigen designs kan ‘plakken’ / er in kan verwerken).

Jullie hebben mijn design-liefde misschien al opgemerkt met het vele en vaak veranderen van blogthema, logo’s en dergelijke – voortaan houd ik me lekker ‘offline’ bezig met knutselen – misschien wel zo prettig / handig! ;)

 

 

Tips

Voor de lezers die ook graag zelf printables willen maken heb ik de volgende tips:

-Goedkope (en dure) vre-se-lijk mooie elementen voor je designs in zo’n beetje elke stijl en aangaande vrijwel alle onderwerpen vind je op CreativeMarket. Ik heb er een aantal pakketten aangeschaft en kan er nog wel even mee door. Toch kan ik elke week óók nog 6 gratis pakketjes downloaden die je ter promotie worden aangeboden (dus niet naar eigen keuze.. maar toch!)

-‘Gratis’ / erg goedkope elementen vind je op PixelScrapper. Je kan zelf kiezen of je voor de dagelijkse 5 gratis elementen naar keuze gaat óf dat je voor een 10tje per maand onbeperkt aan het downloaden slaat (3x raden waar ik voor heb gekozen :P)..!

-Ik ontwerp mijn printables zelf op ‘Canva’, een gratis bewerkingssite (voorbeelden zie je hieronder). Pro’s zullen deze (soms ietsje knullerige) optie niet snel aanraden – maar om nu óók nog te dokken voor een design-programma gaat me (nu nog) ietsss te ver ;)

 

Daarbij: als je eenmaal handig bent met Canva (en wat .png templates hebt gedownload – bijvoorbeeld) is jouw printable uiteindelijk nauwelijks te onderscheiden van de exemplaren op (bijvoorbeeld) Etsy.

 

 

Printable Stickers

stickers by moi

Ook deze maak ik vaak zelf, gezien smaken (duidelijk) verschillen. Ik ben -niet geheel stiekem- wég van quotes, maar kul zoals ‘today is the best day ever’ (ik bedoel, hoe vaak zeg je zoiets?) en ‘everyday I’m hustlin” (like,  whuttt?!) – staan me dan weer minder aan :P

 

 

Favo Freebies:

De Habit-Tracker van The Petite Planner

https://thepetiteplanner.com/free-printable-a5-habit-tracker/

De Freebies van HannaNilssonDesign.com – en dan met name haar To Do-lijstjes (en ‘kale lijstjes’)

http://www.hannanilssondesign.com/freebies/

De gratis stickers op PlannerAddiction.com

http://planneraddiction.com/free-printable-planner-stickers/

 

 

Filofax Foto Flip-Through

Voorblad 2019 (Home Made)

Van Etsy geplukt – GufoPrintable

Home Made ‘Planner Pocket’ – handig voor losse notitie-blaadjes!

Mijn zelfgemaakte maandkalender

Voor iedere maand: ‘notes’ en een to do-lijstje

Het voorblad voor mijn blog-gedeelte

Het voorblad voor mijn design-gedeelte

Een originele pocket van filofax met daarin mijn stickers :)

Zelfgemaakt Boekenleggertje – erg handig!

 

Zie je hierboven (bijv. in mijn Filofax) nog een printable die je ook graag zou willen? Gewoon even vragen en dan stuur ik je het bestandje of de link naar de Freebie/Etsy-shop!

 

Zo, nu ben je ook weer een beetje op de hoogte, hehe :)

 

 

Waar snuffel jij graag naar Printables?

Of lijkt het je maar niets? ;)

 

 

Inmiddels heb ik ook wat inspiratiebronnen samengesteld:

Filofax & Planner Inspo
Printspo

You may also like

11 comments

Harme van Kamp 17 januari 2019 - 15:18

Ongelooflijk, een voor mij totaal onbekende wereld.
Mooi om te lezen dat jij er zo van kunt genieten..
Je ervaring hiermee is te zien aan de resultaten, prachtig.

Reply
Anne 17 januari 2019 - 20:18

Dankjewel Harme :) Lief dat je weer op mijn crea-uitspattingen reageert ;)

Reply
Lilian 20 januari 2019 - 20:32

Wat leuk om te zien. Ik heb voor mijn bujo een A-5 multomap met ruitenpapier (5mm). Het papier heb je niet in puntjes nl. Ik ben nog een beetje aan het proberen wat goed werkt, maar ik heb de weekoverzichten ook geschrapt.
Als boekenlegger heb ik een touwtje die ik om de ringband doe met paar kraaltjes. Als ik wat beter ‘thuis’ ben in m’n bujo zal ik eens wat delen :-)

Reply
Anne 24 januari 2019 - 10:03

Dankje :) Zelf heb ik ook nog een a5 planner, waarvoor ik papier met puntraster op mylovelynotebook bestel. Deze bladen zijn wel al geperforeerd voor de filofax, maar misschien kun je er toch/alsnog wat mee? Slim trouwens, zo’n touwtje! Ik ben erg benieuwd naar jouw planner / bujo, ik houd je dus in de gaten ;)

Reply
Lilian Visser 28 januari 2019 - 11:53

Ik heb even gekeken bij MYlovelynotebook en ik denk dat die pagina’s niet geschikt zijn voor mijn map. Maar misschien dat een filofax op termijn voor mij ook wel wat is. Ik blijf jou ook volgen :-)

Reply
Anne 21 januari 2019 - 20:22

Super leuk! Ik kan zelf niet wennen aan de ringband, die zit mij altijd in de weg maar als ik jou creaties zie gaat het toch kriebelen!

Reply
Anne 24 januari 2019 - 10:05

Dankje! :) Zelf vind ik de ringband soms ook maar lastig hoor – Wat ik vaak doe is overdag een handig boekje erbij houden en later de dingen die er toe doen even overpennen in mijn ringband, scheelt een hoop ergernis .. ;)

Reply
Joost Poppinga 24 januari 2019 - 11:52

Wat weer een leuke post Anne! Ik laat het ff lezen hier thuis! Mijn vriendin vindt dit namelijk helemaal geweldig,

Reply
Anne 24 januari 2019 - 13:34

Wat leuk! Ik hoop dat ze hier wat mee kan, dan :)

Reply
Saskia 5 februari 2019 - 11:09

Super leuk en fleurig!

Reply
Anne 5 februari 2019 - 21:03

Dankje! :)

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.