Top 10 Tarot Tips

by Anne

10 tarot tips gebaseerd op 13 jaar ervaring

 

1: Leer de voorgekauwde betekenis los te laten

Probeer steeds meer op je intuïtie af te gaan wanneer je de kaarten interpreteert – als je nog moet beginnen met het leren kennen van de tarot kaarten (of het leren kennen van je nieuwe deck), laat dan de gids even voor wat het is en probeer allereerst bij jezelf na te gaan wat de kaart bij je oproept. Zo bouw je ook een sterkere ‘band’ op met de kartonnetjes – en zie je ze niet enkel en alleen als ‘spel’.

 

 

2: Interview/ondervraag je nieuwe deck

Bedenk vragen die je graag aan je kaarten zou willen stellen. Niet in de zin dat de kaarten een eigen persoonlijkheid hebben.. Eerder om je alvast een indruk te schetsen van wat je al uit de kaarten kan halen – wat ze je te bieden hebben – en eventueel welke thema’s er zullen overheersen. Heb je geen flauw idee ‘hoe’ zo’n interview op te stellen? Op Pinterest vindt je meer dan genoeg voorbeelden!

 

 

3: Je eerste indruk van een kaart klopt -bijna- altijd

Twijfel dus niet te veel aan jezelf, ook al wijkt je interpretatie aanzienlijk af van de traditionele betekenis.. Bij een té groot verschil tussen je eigen invulling en de ‘standaard’ uitleg is het vaak een leerzaam idee om verbanden tussen je intuïtieve eerste indruk en de traditionele betekenis te leggen -om zo tot een ‘eindconclusie’ te komen..

-Maar neem maar van me aan dat dit niet zo vaak nodig zal zijn ;)

 

 

4: Blijf bij je eerste keuze / je ‘onderbuikgevoel’

Blijf bij de kaarten die je hebt getrokken, de legging die je hebt gekozen en de vraag die je hebt gesteld. Misschien slaat de legging nu ‘als een tang op een varken’ -later heeft de legging misschien toch nog een boodschap te bieden..

Ook kan het trekken van enkele –‘bonus-info’-kaarten de nodige helderheid bieden, maar blijf er zeer alert op dat je dat trucje niet -onbewust- gaat ‘misbruiken’; bijv. door kaarten te blijven trekken tot je tot de gewenste antwoorden/conclusie komt -in plaats van tot de ‘echte’ conclusie.

-Misschien is de ware conclusie iets minder ‘leuk’ (waarschijnlijk wel het geval, leert de ervaring) maar daarom is deze conclusie juist zo belangrijk! Waag je elke keer zonder omweg aan het (h)erkennen van de werkelijke kern van de zaak.. -dan kom je nog eens ergens!

 

 

5: Houdt een Tarot Journal bij

In je Journal beschrijf je o.a./bijv. je eerste impressies van de kaarten, symboliek die je wilt onthouden of bij de hand wilt hebben, tips (zoals deze..;) ) en ervaringen, inspiratie en lessen die je opdoet.

Ook doe je gedetailleerd verslag van je leggingen, zodat je -lastige- leggingen die je misschien aanvankelijk niet begreep -zoals bij punt 2 beschreven- nogmaals kan doorlezen en er wellicht tóch een les uit kan trekken.

Net zoals dat haast wel moet lukken wanneer je na een flinke tijd je Journal nog eens doorneemt:

Je zal patronen gaan herkennen, je zal je innerlijke roersels en hun invloed op je handelingen, motieven en/of gewoonten gaan doorzien, je zal inzicht krijgen in je gedachtegang, in je groeiproces en in je authentieke, onvervalste ‘zelf’.

Gebruik je Journal wanneer je de kans krijgt als spiegel: goedkoper dan een zielenknijper -en naar mijn mening ook nog eens een stuk prettiger :P..

Het is uiteindelijk natuurlijk aan jou wat je wel en niet noteert; de praktische uitvoering van de verkregen ‘adviezen’ kan bijvoorbeeld óók bijgehouden worden in het Journal, net zoals de door de kaarten geïnspireerde doelen die je jezelf stelt.

-En/of misschien wel zelf ontworpen leg-patronen. Creativiteit kan in deze zeker geen kwaad.. :)

Lees *hier* de complete Tarot Journal Gids door!

 

 

6: Ontwikkel je eigen Tarot-ritueeltjes

Ritueeltjes-fan of niet: maak in ieder geval plaats voor de informatie die de kaarten je gaan helpen te verkrijgen; zorg voor een leeg/stil/ordelijk hoofd, rust en kalmte -ook om je heen-, een open houding; alle suggesties en antwoorden verwelkomend -en zorg voor een basis niveau van ‘geaardheid’, zodat je met een zo eerlijk/nuchter mogelijke blik de kaarten kan lezen..

Zelf heb ik de gewoonte mijn kaarten ook eerst moed in te fluisteren, de stapel ‘op te laden’ in de warmte van mijn handen en ze eerst tegen mijn borst te houden voordat ik ze voor me uitspreid. Gek? Maybe, maar voor mij is dat hét perfecte ritueeltje :)

 

 

7: Vind ‘n manier in schudden+‘kiezen’ die voor jou werkt

Zelf kan ik -nog steeds- niet schudden (ik probeer het eerlijk gezegd ook nooit -zolang ik maar kan leggen :P..).

Daarom gebruik ik bij het trekken van mijn kaarten de zogenaamde ‘swirl’ techniek: Met hun illustratie naar beneden gericht leg ik al mijn kaarten uitgespreid voor me neer, om ze vervolgens door elkaar te ‘swirlen’ door ze in cirkels verder voor me uit te spreiden en ze met cirkel beweging over de vloer te verdelen en -op een of andere manier toch- te ‘schudden’.

Uiteindelijk voel ik aan dat het tijd is om te stoppen met schudden, en te beginnen met ‘rapen’. Puur afgaande op mijn intuïtie kies ik dan het benodigde aantal kaarten voor mijn legging uit. Werkt altijd! -Voor mij tenminste .. ;)

Wees niet bang om je eigen manier te ontdekken. Ik ben zo begonnen met schudden en rapen en heb sindsdien nooit meer aan mijn techniek gesleuteld.. Dat zou alleen maar zonde zijn, aangezien ik gevoelsmatig meteen de -voor mij- juiste techniek ontwikkeld/verzonnen had.

Wedden dat jij ook binnen no-time je raap-methode geperfectioneerd hebt? :)

 

 

8: Aandacht vragers

Tijdens het schudden komt het vaak voor dat een kaart je aandacht trekt; bijvoorbeeld door uit je handen te vallen of door uit de stapel te steken. Ook die enkele kaart met de illustratie naar boven -in plaats van naar beneden, zoals de rest- is waarschijnlijk een kaart die je aandacht verdient.

 

 

Notitie

Dankzij de geschiedenis van de kaarten en het heidense/duivelse beeld dat men vandaag de dag nog bij ze heeft, heerst er hier en daar nog onbegrip wat betreft de tarot.

-Om nog niet te spreken over ‘toekomst voorspellende’ Tarotisten en hun gezever -trots uitgezonden tijdens de -op de overige zenders- ‘intieme’ uurtjes. Al zijn dit soort zaken in zekere zin ook intiem, met die arme mensen die vol vertrouwen hun ziel uitstorten op tv -om vervolgens gewillig troost te vinden in elk cliché dat maar verzonnen kan worden door de belspel-schoften/kletsende kwakzalvers..-

Van mij mag je best geloven in het Lot en het voorspellen van de toekomst.. Maar mijn motto is nog altijd:

 

 

Tarot helpt je op het juiste pad te belanden, maar je zal de weg zelf moeten bewandelen

 

 

Tot Slot:

 

9: Zet vooroordelen opzij

De Duivel is net zo goed een kaart die je gewoon wilt helpen, net zoals De Dood en De Gehangene; toch wel de kaarten die te maken hebben met een bepaald ‘imago-probleem’. Geef álle kaarten een kans je hun (nuttige, helpende) boodschap duidelijk te maken.

Er is geen enkele reden om bang voor een kaart te zijn!

 

 

10: Denk Positief!

Een probleem dat zich voor doet is een uitdaging, een les, een kans om te groeien.. Net zoals je -stiekeme- zwakheden/valkuilen die de kaarten soms onomwonden aan de orde stellen. Bekijk het van de zonnige kant, zo kom je ook nog eens een heel stuk verder ;)

 

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.