Zelf energie zuiveren

by Anne

Witte Salie (salvia apiniana) staat bekend om de zuiverende werking die het zou bezitten. Ga nou niet regelrecht naar de dichtstbijzijnde new age winkel om vervolgens met saliebladeren je je boeken af te stoffen! Met zuiveren wordt bedoeld dat je jezelf en/of je omgeving vrijmaakt van andermans (ongewenste) energie, of zelfs negatieve energie. Het wordt bijvoorbeeld aangeraden bij een ‘beladen’ sfeer in huis, bij ‘entiteiten’ in huis (de soort die je vaak niet ziet) en bij mensen die HSP ‘zijn’, oftewel hooggevoelig (HSP staat voor Highly Sensitive Person).

 

 

Smudge it

Het geloof in energieën (zowel positief als negatief) en hun eigenschap graag te blijven ‘hangen’ is redelijk ingeburgerd, al kan het nog bestempeld worden als ‘zweverig’. Zweverig of niet, ‘sage sells’! Je kunt salie in allerlei vormen kopen; in de natuurlijke ‘bladeren in een zakje’ of ‘in een bosje gebonden’ vorm (dat laatste heet een ‘smudge stick’), in olievorm (eterisch), in zoutvorm, in wierookvorm en zelfs in de vorm van een ‘auraspray’.. waarvan de werking me niet helemaal duidelijk is (ik zie ze ook met grapefruit of bloesem eraan toegevoegd, kán lekker zijn! ;) )

 

 

Emotional Detox

Nóg zo’n product dat beloofd jou  te zuiveren is de ‘Emotional Detox’-thee. Een Ayurvedische thee op basis van (biologische) kruiden, bloemen en specerijen van Shoti Maa. De melanges zouden gebaseerd zijn op onze chakra’s en werken harmoniserend, stimulerend en/of kalmerend. Middels haar thee probeert Shoti Maa (wat ‘kleine moeder’ betekent) de yoga en ayurveda traditie voor iedereen toegankelijk te maken. Tóch kostte het me nog wat moeite hoor, de smaak was namelijk even wennen! Nu vind ik het lekker, maar of het ook echt helpt?.. Probeer het zelf, deze thee is namelijk gewoon betaalbaar! (Ik heb het zelf gekocht bij de Tuinen.)

 

 

Zuiver Water

Nog een kleine zelf-zuiveringstip: draag een bergkristal bij je; de steen zou energetische blokkades opheffen (in onder andere meridianen, chakra’s nadi’s etc.). Doordat bergkristal de blokkades ‘losmaakt’, zal je veel water moeten drinken om de energieën af te voeren. Natuurlijk bij voorkeur water dat ‘opgeladen’ is met een bergkristal; bergkristalwater dus.

 

 

Znufje

Ook zeezout kan ingezet worden bij het zuiveren. Dode zeezout in mijn haar wil ik liever niet hebben, maar hier en daar een bakje zout of een zoutoplossing neerzetten kan denk ik geen kwaad ;). Het zout zou de negatieve energieën in zich opnemen! Handig, toch? Zelf heb ik een emmer ‘Keltisch’ zout staan, lekker ‘spiritueel’ zout, zou je denken. Het is gewoon zout, afkomstig uit Frankrijk (waar ooit eens Keltisch werd gesproken ja) en je kunt er je friet mee bestrooien. Geef dus geen kapitalen uit aan zout, maar haal gewoon wat bij de natuurwinkel of in de supermarkt, zo je wil.

 

 

Palo Santo

Palo Santo, heilig hout, is ook een bekende zuiveraar. Het hout ruikt –naar mijn mening- heerlijk, het kan dus niet zoveel kwaad het te proberen (behalve voor je portemonnee, misschien). Het zou tevens helpen bij meditatie en spirituele activiteiten en de stemming verbeteren. Er wordt zelfs van beweerd dat het helpt bij depressie –al zou ik ook andere acties ondernemen dan alleen het hout te branden. Palo Santo is er ook in wierook vorm, die mijn voorkeur heeft. Lekker makkelijk en zeker ook een stuk veiliger.

 

 

Sun & Sage

Nog even terug op de witte salie; of je nou wierook, losse blaadjes, een smudge stick of wat dan ook hebt, het gaat erom dat de salie rook in alle hoeken en gaten van de te zuiveren ruimte komt. De meest gangbare manier is door salie te laten roken in een abaloneschelp (zie foto) en met een veer de rook in elke richting te wuiven. Ook wordt vaak aanbevolen geen eens een enkel kastje over te slaan bij het roken, alles moet ‘gesaged’ worden! Zet tijdens of na het ‘roken’ wel je ramen open, salie heeft een erg sterke geur (al vind ik hem niet onaangenaam). Daarbij zou zonlicht je ook helpen je te ontdoen van negatieve energie, iets wat veel mensen wel bekend zal voor komen ;).

 

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.